Foto: Bruno Fantulin
Foto: Bruno Fantulin

U subotu ćemo saznati prvake i prvakinje Hrvatske u mininogometu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.06.23. | 15:04

Najbolja hrvatska momčad plasirati će se na Ligu prvaka koja se ove godine održava u Oradei

Sveta Nedelja će po drugi puta ugostiti najbolje hrvatske mininogometne klubove, ponovo u muškoji I ženskoj kategoriji, a prvak Hrvatske će predstavljati Hrvatsku na Ligi prvaka koja se ove godine održava u rumunjskoj Oradei.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U petak 30. lipnja, utakmicom između MNK Reduta F iz Karlovca i MNE Valdebek iz Pule, započeti će 13. po redu završnica prvenstva Hrvatske u mininogometu, koja se bez prekida održava od 2011. godine kada je prvi prvak Hrvatske bila momčad Svačke iz Zagreba. Utakmice u skupini u muškoj kategoriji na rasporedu su u petak, a u subotu ujutro, uz utakmice muških četvrfinala, svoje utakmice u skupini odigrati će i žene. U subotu oko 21 sat saznati ćemo tko će biti novi prvaci i prvakinje Hrvatske.

Najbolja hrvatska momčad plasirati će se na Ligu prvaka koja se ove godine održava u Oradei, na granici sa Mađarskom (nekadašnji Nagyvarad), a na kojoj će sudjelovati 24 kluba iz 22 zemlje.

“Ono što nas najviše veseli je izuzetno veliki interes za sudjelovanje koji stiže iz cijele Hrvatske, iako nam je broj klubova bio ograničen, ipak smo u zadnji čas pustili prijave još 2 dodatna kluba, ali za više od toga nemamo vremenskih kapaciteta, s obzirom da se prvenstvo igra u petak popodne i navečer, te u subotu I na jednom terenu. Javilo nam se preko 40 momčadi iz cijele Hrvatske, a ako se ovakav interes ponovi I sljedeće godine, svakako ćemo odrćžati natjecanje na dva terena, a ako že biti potrebno i povećati broj dana održavanja. Sve utakmice su ponovo uživo na našim društvenim platformama, a cilj nam je premašiti broj od 50.000 gledatelja koliko je prošle godine gledalo prijenose naših utakmica'' rekao nam je Leonard Hunjet, jedan od organizatora prvenstva.

Hrvatsko mininogometno prvenstvo održava se od 2011.godine, a jedina hrvatska momčad koja je dvaputa bila prvak Hrvatske su Art Metali UTD iz Varaždina, naslov prvaka prošle godine u moškoj konkurenciji osvojili su dečki iz Pule, momčad Višković automobila, a u ženskoj karlovačka MNK Reduta F.

”Ponovo smo ove godine u Svetoj Nedelji, nakon što smo prošle godine održali prvenstvo u Puli. Zahvalio bi se oba gradonačelnika na podršci tijekom organizacije prvenstva i već sada imamo planove da se ponovo vratimo u Pulu, ali i da organiziramo još neke mininogometne evente ovdje u Svetoj Nedelji. Inače, osim nevjerojatno velikog inetersa za muški dio turnira, veseli nas i povećanje zanimanja za ženski turnir, jakonam je stalo da žanski mininogomet doživi uzlet koji i zaslužuje, a mi smo doista uložili mnogo vremena i sredstava kako bi sve ove godine održavali žensko prvenstvo, pa je satisfkacija još veća. Dolaze nam momčadi i ekipe iz 18 hrvatskih gradova i općina, prvak Hrvatske će ponovo biti dio europske elite u Ligi prvaka, uz značajnu financijsku podršku nas kao organizatora. Osim borbe za naslov prvaka, sami igrači će moći svojim igrama na terenu dobiti poziv za trening kamp reprezentacije, koja uskoro kreće u akciju EURO 2024.nakon što smo smo propustili dva natjecanja, iako smo i dalje uspjeli ostati na 7.mjestu ranking liste, kao trostruki viceprvaci Europe,'' rekao nam je predsjednik saveza Bruno Alpeza, ujedno i jedan od osnivača mininogometa na europskoj i svjetskoj razini.

U muškoj kategoriji sudjeluje 14 momčadi

MININOGOMETNI KLUB DINAMO ZAGREB

HOTEL SPORT IVANIĆ GRAD

MNK REDUTA F KARLOVAC

APARTMANI ŽAFRAN PLITVIČKA JEZERA

MNK BOEMI ZAGREB

MNE VALDEBEK PULA

MNK NEPTUN JURKETINEC

EURO FERO IVANIĆ GRAD

BIOTERM KOPRIVNICA

MNK JORGOVANI D.LADANJE

MNK VENI VIDI VICI OPUZEN

 MNK ČISTA VELIKA

BT SERVIS VELIKA GORICA

MNK GMAJNA ČALINEC

U ženskoj kategoriji sudjeluje 6 ekipa

MNK REDUTA F KARLOVAC

VICTORY SISAK

ŠNK VIŠNJEVAC

ZNK GRANIČAR ĐRUĐEVAC

ŽMNK MC PLUS SVETA NEDELJA

BODY CODE ZAGREB

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

mininogomet

Ostale Vijesti